Korte terugblik op afgelopen weken

24-11-2017
Korte terugblik op afgelopen weken

We hebben sinds begin november 2017 veel mensen gesproken over ons idee voor twee windmolens. Met dit bericht willen we alvast een korte terugblik geven op de afgelopen weken en ook informatie delen waar meerdere mensen om vroegen.

Algemene informatie over windmolens
Op 21 november 2017 hielden wij bij café Platenkamp in Borne een inloopbijeenkomst. We hadden daarvoor een uitnodiging verstuurd naar alle adressen binnen anderhalve kilometer van de beoogde windmolens. Aan de hand van het aantal kopjes koffie dat is gedronken en het aantal mensen dat een e-mailadres opgaf om op de hoogte te worden gehouden, schatten wij in dat zeker 100 mensen deze inloopbijeenkomst hebben bezocht. Wij vinden het erg fijn dat al deze mensen de moeite hebben genomen om met ons in gesprek te gaan over ons idee!

Tijdens de inloopbijeenkomst konden mensen ook een aantal A4-tjes met daarop algemene informatie over windmolens meenemen. Verder lagen er enkele posters op A3-formaat die onder meer uitleg gaven over de regels voor geluid en slagschaduw. We kregen de vraag of we deze informatie ook konden mailen en dat kan uiteraard. Deze hebben we inmiddels gestuurd naar zoveel mogelijk mensen waarmee wij contact hebben gehad de afgelopen weken. Deze informatie vindt u ook hier: 

Algemene informatie over windmolens

Poster over geluid

Poster over slagschaduw

Poster over grotere windmolens

Poster over wind en zon

Hoe nu verder?
We hebben sinds begin november veel mensen gesproken over ons idee. Alle vragen, opmerkingen en suggesties proberen we zo goed mogelijk op te slaan, erop te reageren of mee te nemen. We laten het nu ook even bezinken, want het waren intensieve weken… - maar wel erg waardevol!

De komende tijd hebben we vervolggesprekken of gaan we afspraken maken met mensen die hebben aangegeven een vervolggesprek te willen. Ook gaan we op hun verzoek bij meerdere omwonenden visualisaties maken. Verder zijn er op 21 november ook vragen gesteld die we de komende tijd zo goed mogelijk willen beantwoorden. Daarnaast gaan we erover nadenken wat goede stappen kunnen zijn de komende tijd, en dan vooral hoe we goed contact kunnen hebben met zoveel mogelijk omwonenden en andere betrokkenen uit de omgeving.

Vragen en contact
Mocht u nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben, dan zijn wij daarvoor uiteraard bereikbaar. U kunt mailen naar info@windvoorburen.nl.

© Wind voor Buren