Excursie naar windmolens

31-01-2018
Excursie naar windmolens
Excursie naar windmolens

Wij hebben veel reacties gekregen op ons idee voor twee windmolens. Wat ons opviel, is dat veel mensen er behoefte aan hebben om windmolens te ervaren en om een beter beeld te krijgen van onder andere het geluid. Daarom organiseren wij, stichting Borne Energie en duurzaam energiebedrijf Raedthuys Pure Energie op 9 maart 2018 een excursie naar windmolens. Wie mee wil met deze excursie, kan zich hiervoor tot uiterlijk 1 maart 2018 aanmelden.

Datum en locatie
We organiseren deze excursie op vrijdag 9 maart 2018 en bezoeken dan Windpark Sellen-Haggarten in Steinfurt (Duitsland). Dit zijn acht windmolens met een ashoogte van 134 meter, een rotordiameter van 131 meter en daardoor een tiphoogte van 199,5 meter. Dat is ongeveer het formaat windmolen waar ook aan wordt gedacht voor ‘Wind voor Buren’.
Meer informatie vindt u op de website

Wij zorgen voor een bus die deelnemers aan de excursie van Borne naar de windmolens brengt en weer terug naar Borne. Vanuit Borne is het ongeveer een uur rijden.

Datum:                              vrijdag 9 maart 2018.
Vertrektijd:                       13.30 uur vertrek vanuit Borne, verwachte terugkomst rond 17.30 uur.
Instappen in bus:             vanaf 13.15 uur.

Tijdens de excursie zal ook een expert van adviesbureau Bosch & van Rijn aanwezig zijn om meer gedetailleerde vragen over bijvoorbeeld geluid en slagschaduw te kunnen beantwoorden.
Verder gaan wij uiteraard mee, net als mensen van Borne Energie en Raedthuys Pure Energie.

Aanmelden
Wij horen graag van u of u mee wilt op deze excursie en zo ja, met hoeveel personen. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 maart 2018 door een e-mail te sturen naar info@windvoorburen.nl of door te bellen met Matthijs Oppenhuizen van Raedthuys Pure Energie via 06-57870755.
Als u zich hebt aangemeld, krijgt u aanvullende informatie zoals het exacte programma en precieze vertrekpunt van de bus.

Bij dit bericht ziet u alvast een foto van de windmolens die we bezoeken. Dat is twee keer dezelfde foto: de ene foto is onbewerkt en bij de andere foto staan de afmetingen van de windmolens vermeld.

Informatie
We hebben veel reacties gekregen op ons idee. Ook maken medewerkers van Raedthuys Pure Energie visualisaties bij omwonenden thuis waarbij er gesprekken ontstaan over het idee. We merken daardoor dat mensen vragen hebben over windmolens. Op deze website proberen we meer informatie te geven, met name op deze pagina.
We kunnen nog niet alle vragen heel nauwkeurig beantwoorden, omdat hiervoor nader onderzoek nodig is. We denken nu na over wat een goed vervolgproces kan zijn waarin die vragen worden beantwoord en houden u van ontwikkelingen daarover op de hoogte.

Vragen en contact
Mocht u nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben, dan zijn wij daarvoor uiteraard bereikbaar. U kunt mailen naar info@windvoorburen.nl.

© Wind voor Buren