Participatieproces begint in augustus

19-06-2020
Participatieproces begint in augustus

De laatste tijd versoepelt de overheid de maatregelen tegen het coronavirus. Samen met het Kulturhus in Borne hebben we daarom bekeken of en wanneer de bijeenkomsten van het participatieproces kunnen beginnen. Daaruit is het plan ontstaan om op 19 augustus 2020 de eerste bijeenkomst te houden. 

De agenda voor deze bijeenkomst is nog dezelfde als stond gepland voor de oorspronkelijke eerste bijeenkomst op 25 maart. Deze vindt u op onze website, klik daarvoor hier.

De daaropvolgende bijeenkomsten van het participatieproces staan gepland op:

  • 15 september 2020 (bijeenkomst 2)
  • 20 oktober 2020 (bijeenkomst 3)
  • 15 december 2020 (bijeenkomst 4)
  • 12 januari 2021 (bijeenkomst 5)
  • 16 februari 2021 (bijeenkomst 6)

 

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en worden gehouden in het Kulturhus (Marktstraat 23 in Borne). Verder is nu de planning dat op 30 maart 2021 de afsluitende, openbare informatieavond van het participatieproces wordt gehouden.

Theaterzaal in het Kulturhus
Eén van de versoepeling van de maatregelen tegen het coronavirus is dat vanaf 1 juni groepen tot maximaal 30 mensen mogen samenkomen. De groep voor het participatieproces bestaat, inclusief procesbegeleiders en initiatiefnemers, uit maximaal 40 mensen. Vanaf 1 juli 2020 zijn groepen van maximaal 100 mensen toegestaan. Daarbij is het uiteraard belangrijk dat er anderhalve meter afstand is tussen de aanwezigen. Op 4 juli begint in deze regio de zomervakantie. Daarom is de eerste bijeenkomst gepland in augustus, na de vakantie.

Om te voldoen aan onder andere de eis van anderhalve meter afstand wordt de theaterzaal van het Kulturhus gebruikt. Foto’s van deze zaal kunt u hier zien. De tribune wordt ingeklapt en er wordt een opstelling van tafels gemaakt zodat omwonenden, procesbegeleiders en wij op anderhalve meter van elkaar kunnen zitten.

Verder blijven alle basismaatregelen tegen het coronavirus in stand: geen handen schudden, nies en hoest in de elleboog en mensen met gezondheidsklachten wordt verzocht thuis te blijven. Ook houden we de ontwikkelingen en richtlijnen van de overheid uiteraard in de gaten.

Publiek tijdens de bijeenkomsten
Zoals eerder aangegeven, zijn de bijeenkomsten openbaar en kunnen geïnteresseerden deze volgen vanaf de publieke tribune. Aanmelden is hiervoor verplicht. Dat kan via info@windvoorburen.nl. Er lijken nog steeds mogelijkheden om hiervoor plek te maken in de zaal, maar de ruimte is beperkt. Daarom moeten we weten hoeveel mensen als toeschouwer aanwezig willen zijn om samen met het Kulturhus te bepalen of dat op verantwoorde wijze kan.

© Wind voor Buren