Digitale en afsluitende bijeenkomst 7 participatieproces

18 mei 2021 Matthijs Oppenhuizen

Op 25 mei wordt bijeenkomst 7 en daarmee de laatste bijeenkomst van het participatieproces gehouden.

Digitale en afsluitende bijeenkomst 7 participatieproces
Vanwege de aanhoudende maatregelen tegen het coronavirus wordt ook bijeenkomst 7 van het participatieproces – de afsluitende bijeenkomst - volledig digitaal gehouden. Deze bijeenkomst is op 25 mei.

Publieke tribune ook digitaal
Dit betekent dat toeschouwers op 25 mei ook plaatsnemen op de digitale publieke tribune. Wie de bijeenkomst online wil volgen, moet zich uiterlijk 21 mei opgeven via een e-mail aan de procesbegeleiders (procesbegeleiders2020@gmail.com). U krijgt dan een link en instructies waarmee u kunt deelnemen aan de videovergadering. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Op de agenda: verslag van procesbegeleiders en afronding proces
Bijeenkomst 7 is de laatste bijeenkomst van het participatieproces dat vorig jaar is begonnen. Er wordt tijdens bijeenkomst 7 vooral gesproken over het conceptverslag van de onafhankelijke procesbegeleiders. Daarin geven zij hun visie op het doorlopen proces en kunnen deelnemers aan het proces daarop reageren, waarna het verslag – eventueel aangepast – definitief wordt gemaakt. Het definitieve verslag plaatsen we ook op onze website.

Alles wat is besproken in de zes voorgaande bijeenkomsten, leest u op deze pagina op onze website (onderaan de pagina, onder de kopjes van de verschillende bijeenkomsten).

Website coöperatie Buren Energie
Het doel is dat één van de twee beoogde windmolens eigendom wordt van energiecoöperatie Buren Energie. Inwoners kunnen lid worden van de coöperatie, mee-investeren en zijn zo mede-eigenaar van de windmolen. Met elkaar bepalen zij dan ook hoe ze inkomsten vanuit de coöperatieve windmolen besteden. Meer hierover leest u ook op de website van Buren Energie, klik daarvoor hier.